SAOTA設計 | 俄羅斯革新住宅Silver Pine

設計:SAOTA | 項目地點:俄羅斯 | 類別:居住空間 | 2021-06-17 9465 104

圖片1.png

 

在俄羅斯首都莫斯科,這座現代住宅坐落在莫斯科河一個島上的松樹林中,為這座城市的建筑傳統引入了一種革命性的外向型設計。

In the Russian Capital of Moscow, this contemporary home, set among the pine woods on an island in the Moskva River, introduces a revolutionary outward-looking approach to the city's architectural tradition.

 

 

該住宅由南非SAOTA建筑工作室設計,該工作室以推進20世紀現代主義的可能性而聞名,它代表了露臺的傳統,強調戶外朝向,但其環境和氣候條件與類型的起源有很大的不同。

Designed by SAOTA, a South African architecture studio known for advancing the possibilities of  20th-century modernism, this home represents the tradition of the terrace, with its emphasis on an outdoor orientation, but in a context and climatic condition vastly different from the origin of the type.

 

圖片4.png

 

玻璃系統已經發展到可以在俄羅斯極端的冬季有效提供隔熱的程度,從而解決了氣候挑戰。真正的挑戰是在這兩個傳統之間調解對話,以便在俄羅斯范圍內和諧地解決新的辦法。

Glazing systems have advanced to a point where they can effectively provide insulation in the Russian winter extremes, which solved the climate challenge. The real challenge was to mediate a dialogue between the two traditions to resolve the new approach harmoniously in the Russian context.

 

圖片5.png

 

因此,場地俯瞰的松林是設計開放、向外朝向的重要動機。SAOTA探索一種新的建筑類型,在黑暗的冬季邀請盡可能多的自然光,以彌補陽光的缺乏,并減輕它的缺失。這是一個設計,使舒適的空間欣賞美麗的外部條件,盡管它們可能是嚴酷的。

The pinewoods that the site overlooks are thus a significant motivation for the design's open, outward-facing orientation. This approach allowed SAOTA to explore a new kind of architecture that invites as much natural light as possible during the dark winter months to compensate for the lack of sun and mitigating its absence. It's a design that makes comfortable spaces to appreciate the external conditions beauty, harsh as they may be.  

 

這座房子的公共特征為這座城市的建筑特征提供了當代的詮釋。圍繞主入口的是一個雕塑扣。這種帶有背光的青銅包覆的特色立面不僅在相對無特色的立面上作為入口的視覺提示,而且還傳達了門檻以外私人空間的豪華和輕盈內飾的承諾。它以其主要的樹木景觀增強了從公共領域穿越到私人領域的體驗。

The public character of the house provides a contemporary interpretation of the city's architectural character. Surrounding the main entrance is a sculptural buckle. This backlit bronze-clad feature fa?ade not only acts as a visual prompt towards the entrance opening on the otherwise relatively featureless fa?ade but also communicates the promise of the luxury and light interiors in the private spaces beyond the threshold. It heightens the experience of crossing from the public realm to the private domain with its predominant treed landscape.

 

圖片7.png

 

SAOTA在外部使用了銀灰色金屬覆層,補充和增強了周圍森林植物和樹木的綠色,提供身臨其境的景觀體驗。立面采用了天然材料本身的品質,在其細節方面突出了定制的工藝品質,體現了對房屋設計和陳設的獨特定制方法,尤其是在室內設計方面。

SAOTA used a silver-grey metal cladding on the exterior that complements and enhances the green of the plants and trees of the surrounding forest, providing an immersive landscape experience. The facade takes on the quality of natural material itself, highlighting a bespoke crafted quality in its detailing that speaks to the unique tailor-made approach to the house's design and furnishing, especially in the interior design.

 

立面的厚重、保護性,尤其是街道的外觀,讓位于溫暖、活潑的內部,就像晶洞的外殼可能會露出溫暖的瑪瑙或閃閃發光的水晶內部一樣。它賦予內部精致、寶石般的品質,與外部相比,它具有某種異想天開、俏皮的品質。

The heavy, protective quality of the fa?ade, particularly that of the street, gives way to a warm, lively interior in the way the outer shell of a geode might reveal a warm agate or shimmering crystal interior. It imparts an exquisite, jewel-like quality to the interiors, which have a somewhat whimsical, playful quality in contrast to the exterior.  


 

室內以天然材料為主,從異國情調的大理石,一些背光,到帶來柔軟和溫暖的金屬和木材表面。arcc在其室內設計細節上與建筑保持著對話。電視的金屬框架與下方的多面體寶石狀結構和建筑入口的外部黃銅扣產生共鳴。

Inside, natural materials predominate, from exotic marbles, some backlit, to metal and timber surfaces that bring softness and warmth. ARRCC maintains a dialogue with the architecture in their interior design details. The television's metallic frame resonates with the ledge's faceted jewel-like form below it and the external brass buckle at the building entrance.


 

一個旋轉的雕塑樓梯與有棱角的建筑元素形成了有趣的對比,將它們融合在一起,形成有機的繁榮,并標志著一樓更公共的社交生活空間和樓上臥室之間微妙的性格變化。

A swirling sculptural staircase contrasts playfully with the angular architectural elements where they converge, resolving them in an organic flourish and signalling a subtle change of character between the more public sociable living space on the ground level and the bedrooms upstairs. 


圖片12.png

 

更柔軟、更溫暖的材料在樓上占主導地位,在那里更開放、流動和相互連接的空間方法給私人空間以更輕松、休閑的氛圍。

Softer, warmer materials predominate upstairs, where the more open, flowing, and interconnected spatial approach gives way to private spaces with a more relaxed, casual atmosphere.

 

圖片13.png

 

該項目由SAOTA、arcc和Max Kasymov合作完成,是SAOTA在俄羅斯的第一個竣工項目。arcc,一個室內設計工作室,提出了室內設計的概念想法,Max Kasymov,莫斯科室內設計工作室,進一步發展了該項目并監督其實現。

This project between SAOTA, ARRCC and Max Kasymov is the first completed SAOTA project in Russia. ARRCC, an interior design studio, proposed the concept idea for the interiors, and Max Kasymov, Moscow interior design studio, developed the project further and oversaw its realisation.

 

圖片14.png

 

Max Kasymov工作室通過在自己的工作室設計和制造定制家具,能夠實現SAOTA和ARRCC提出的所有想法和解決方案。

By designing and manufacturing bespoke furniture in their own workshop, Max Kasymov studio was able to realise all the ideas and solutions proposed by SAOTA and ARRCC.

 

別墅的整體體驗表明,SAOTA在俄羅斯住宅建筑與其景觀和氣候之間調解了一種新的關系?,F代別墅的生活提升潛力,實現在更溫和的氣候,在這個更極端的設置。 

The villa’s overall experience suggests that SAOTA has mediated a new relationship between Russian domestic architecture and its landscape and climate. The modern villa's life-enhancing potential, realised in more temperate climates, made possible in this more extreme setting.


 

項目信息

項目名稱   Silver Pine

項目地點    俄羅斯莫斯科 

主創團隊    SAOTA

SAOTA團隊 Greg Truen, Roxanne Kaye & Philippe Raffner

室內建筑   ARRCC

室內設計   Max Kasymov & ARRCC

家具定制   Max Kasymov & OKHA

攝影師    Sergey Ananiev  


微信圖片_20200407160827.png

設計腕兒官方微信

010-88600030

 
SAOTA相關案例
  • SAOTA設計 | 俄羅斯革新住宅...

  • SAOTA別墅設計:南非Horizon...

  • Philip Olmesdahl:克利夫頓...

  • Phillippe Fouché:Pletten...


設計腕兒×地產商

www.plv9.com \ 關于設計腕兒 About us \ 聯系我們 Contact us \ 智囊團 Brainpower  \ 設計腕兒×地產商 Designwire×Land Baron \

京ICP備15003767號-1