SAOTA別墅設計:南非Horizon Villa

設計:SAOTA | 項目地點:南非 | 類別:居住空間 | 2021-07-05 6171 59

圖片1.png


俯瞰大西洋海岸的班特里灣,天際別墅擁有豪華和舒適之間的完美平衡。

Overlooking the Atlantic Seaboard in Bantry Bay,Horizon Villa boasts the perfect balance between luxury and comfort.

 

該項目要求對場地進行動態響應,通過創造一個年輕家庭可以享受戶外生活方式的環境,免受盛行風的影響,同時仍然可以欣賞海景??蛻艨释脠龅氐拿恳粋€可能的區域,同時確保他們在班特里灣這個密集的區域保持隱私。

The brief called for a dynamic response to capitalise on the site, by creating an environment where the young family could enjoy an outdoor lifestyle, protected from the prevailing winds whilst still enjoying the views of the ocean. The clients were eager to utilise every possible area of the site yet ensure that they maintained privacy in this dense part of Bantry Bay.

 

圖片2.png

 

設計的主要驅動力是創建一個家庭住宅,它容納廚房、客廳和餐廳在一個單一的空間。次要的起居區域是一個戲劇性的娛樂空間,位于緊接家庭樓層的水平上——客戶可以在這里招待大量的朋友。

The design was primarily driven by the need to create a family home, which accommodated the kitchen, living room and dining room in one single space. The secondary living area was to be a dramatic entertainment space, located on the level immediately below the family level – where the clients could entertain large groups of friends.

 

圖片3.png

 

泳池露臺允許有遮蓋和無遮蓋的區域在游泳池周圍放松。娛樂休息室設有一個寬敞的酒吧,毗鄰戶外烤肉區。一個引人注目的涼亭結構坐落在泳池甲板的西邊,讓業主無論白天還是晚上都可以欣賞到無與倫比的海景。

The pool terrace allows for covered and uncovered areas to relax around the pool. The entertainment lounge accommodates a generous bar situated adjacent to the outdoor braai area. A dramatic gazebo structure is perched at the Western edge of the pool deck allowing the owners to enjoy unrivalled ocean views day or night.

 

圖片4.png

 

兩個起居層位于住宅垂直布局的中心,位于第四和第五層。 ARRCC 總監 Mark Rielly 說:“主要的雙層居住層是一個動態和雕塑的組成,包括體塊、樓層、元素和平面的相互作用?!彼c廣闊的海景直接相關,由明亮的紅色矩形煙囪和Nero Marquina大理石墻構成。餐廳面向花園庭院,帶有水景和雕塑。幾級臺階通向位于主臥室書房正下方的玻璃酒窖,可以俯瞰整個空間體量。

The two living levels are located centrally in the vertical arrangement of the house on the fourth and fifth floor. “The main double volume living level is a dynamic and sculptural composition comprising the interplay of volumes, floor levels, elements and planes,” says ARRCC Director Mark Rielly. It relates directly to the expansive sea view and is framed by the bright red rectangular chimney flue and a Nero Marquina marble clad wall. The dining space opens out onto a garden courtyard with a water feature and sculpture. A few steps lead down to the glass fronted wine cellar placed directly under the main bedroom’s study which overlooks this entire spatial volume.


圖片5.png

圖片6.png

 

玻璃電梯垂直連接建筑,外部服務樓梯連接外部樓層。主臥室和兩個兒童套房臥室位于住宅的六層,擁有180度的海景。

A glass lift connects the building vertically, and an external service stair connects the levels externally. The main bedroom and two children’s en-suite bedrooms are located of the sixth floor of the home, boasting 180-degree views of the ocean.


圖片7.png

 

室內飾面豐富多樣,包括木材覆層和色彩豐富的馬賽克口音。有紋理的石頭覆層裝飾著內外墻,與客廳、餐廳和廚房的百葉窗混凝土拱腹的粗糙形成對比。在住宅的許多區域,飾面都是豐富多樣的,包括木材覆層和色彩豐富的馬賽克飾面。

The interior finishes are rich and varied, including timber cladding, and richly coloured mosaic accents. Textured stone cladding adorns the internal and external walls and is contrasted against the roughness of the off-shutter concrete soffit in the living room, dining room and kitchen. The finishes are rich and varied in numerous areas in the house, including timber cladding, and richly coloured mosaic finishes.

 

圖片8.png

圖片9.png

圖片10.png

 

內飾并沒有過度設計,而是毫不費力地休閑和時尚。 每件家具都經過仔細考慮,成功地將 20 世紀的標志性設計作品與 ARRCC 低調的定制物品完美融合。

The interiors are not over designed, but effortlessly casual and sleek. Each furniture piece was carefully considered to create a successful fusion of 20th Century iconic design pieces with understated customized items by ARRCC.


圖片11.png

圖片12.png

 

客戶不拘一格的藝術收藏在室內起著不可或缺的作用,并為當代建筑增添了動態背景。 包括胡桃木、木炭亞麻和大地色調在內的中性色調與復古皮革和柔軟編織地毯等紋理元素并置。 “我們的目標是創造一個舒適的家庭住宅,整潔而實用,同時作為戲劇性建筑圍護結構的襯托,”ARRCC總監Mark Rielly說。

The client’s eclectic art collection plays an integral part in the interior and adds a dynamic background to the contemporary architecture. A neutral colour palette which includes walnut timber, charcoal linen and earth tones was juxtaposed with textural elements such as vintage leathers and soft woven carpets. “Our brief was to create a comfortable family home, uncluttered and functional, yet at the same time act as a foil to the dramatic architectural envelope,” says ARRCC director Mark Rielly.

 

項目信息:

項目名稱: Horizon Villa

地點: 開普敦,南非

室內設計 : ARRCC

室內設計團隊: Mark Rielly

建筑設計: SAOTA

項目主導: Stefan Antoni and Philip Olmesdahl

攝影師: Adam Letch


微信圖片_20200407160827.png

設計腕兒官方微信

010-88600030

 
SAOTA相關案例
  • SAOTA設計 | 俄羅斯革新住宅...

  • SAOTA別墅設計:南非Horizon...

  • Philip Olmesdahl:克利夫頓...

  • Phillippe Fouché:Pletten...


設計腕兒×地產商

www.plv9.com \ 關于設計腕兒 About us \ 聯系我們 Contact us \ 智囊團 Brainpower  \ 設計腕兒×地產商 Designwire×Land Baron \

京ICP備15003767號-1