OKHA設計:LA CROIX

設計:OKHA | 項目地點:開普敦 | 類別:居住空間 | 2021-08-02 6696 116

OKHA最新的室內建筑和設計項目是對位于桌山斜坡上的閣樓和屋頂公寓的精細改造,在開普敦市中心的城市天際線和郁郁蔥蔥的山景上,可以看到大西洋的全景。


The latest interior architecture and design project by OKHA is a sophisticated and refined reworking of a penthouse and rooftop apartment situated on the slopes of Table Mountain with panoramic views of the Atlantic Ocean over downtown Cape Town’s city skyline and verdant mountain vistas.


圖片1.png

 

OKHA 創意總監 Adam Court 在他的客戶的介紹下,重新設計了該空間的室內建筑,從其無痛的白色新建盒子狀態變成了 3 間臥室、開放式起居室和起居層上的休閑休憩處,以及一個涼爽的微型度假式游泳池平臺。


OKHA Creative Director Adam Court was briefed by his client to redesign the interior architecture of the space from its anodyne white new-build box status into a 3 bedroom, open living and lounging sybaritic retreat on the living level, and a chilled micro-resort type pool deck.


圖片2.png

圖片3.png

 

在進入起居層時,Adam 設計了一個半透明橡木染色胡桃木板條屏風,以營造一種大堂般的排除預期視野的感覺。 “我的目的是對內部空間和遠處的景色進行有節制的、接地氣的緩慢展示——一個專門設計的平衡點,”他評論道。當您進入時,您會看到這里的許多材料飾面:胡桃木染色的木屏風、胡桃木服務器上的 Verde Guatemala 大理石鑲嵌、寬梁橡木地板和悶熱的氛圍是這個生活層的美學典范。


On entry to the living level, Adam designed a semi opaque oak stained walnut slatted screen to create a sense of lobby-like preclusion to the anticipated view. “My intention was to craft a measured and grounding slow reveal of the interior space and views beyond – a specifically designed poise point,” he comments. Many of the material finishes seen here as you enter: the walnut stained wooden screen, the Verde Guatemala marble inlay on the walnut server, the wide beam oak floor, and the sultry atmosphere are an exemplar of the aesthetic which follows on this living level.


圖片4.png

 

生活區面向視野,由座位和餐廳組成,低矮的開放式壁爐部分分隔開來,壁爐覆蓋著危地馬拉佛德大理石,壁爐上方是高高的胡桃木板條屏風,與入口的配置相同。座椅由雕塑定制比例的休息沙發和杏仁小塊的靠墊提供,以曲線的姿態擁抱面向角落的視野。

 

The living area faces the view and is comprised of a seating and dining are separated in part by a low open fireplace clad in Verde Guatemala marble above which is a ceiling high slatted Walnut screen, the same configuration as seen in the entrance. Seating is provided by a sculptural custom scaled REPOSE sofa and ottoman in almond boucle which hugs the view facing corner with curvaceous poise.


圖片5.png

 

在它之上,一個硬邊幾何的對比,標準反射鏡拋出引人注目和好奇的棱鏡反射在off - shutter混凝土墻上。在沙發的對面,綠色天鵝絨的深層有機形狀的glob椅子提供了一個美妙的對位的獨立方向和奢華的色彩?!斑x擇的調色板激發了一種包圍的情緒和戲劇性,光影的誘惑,傳達了一種溫暖的歡迎,與壯觀的外部風景的自然元素形成對比,但又相互補充?!?/p>


Above it, a contrast in hard edged geometry, the STANDARD REFLECT MIRROR throws out prismatic reflections of compelling and curious dimension on the off shutter concrete wall. Across from the sofa, the deep organic shaped GLOOB chair in mallard green velvet provides a wonderful counterpoint of solo orientation and lavish colour. “The palette was chosen to inspire an enveloping mood and drama, a seductive play of light and shadow, a convey a warm welcoming of intimacy that contrasted but complimented the natural elements of the spectacular exterior scenery,”


圖片6.png

圖片7.png


“我們的想法不是在這個空間中創造古典家具的平衡,而且由于房間的體積很大,將一組蒼白的形式匯集在一起,然后用一個協調一致的單件來抵消這種安排看起來更有趣。 規模,但顏色更大膽,”亞當解釋說,指的是 REPOSE 沙發和 GLOOB 椅子之間的關系。 座位區由兩張圓形重疊的 BURBUJA 咖啡桌相連,咖啡桌配有黑色鋼底座和仿古皮革大理石臺面。


“The idea was not to create a classical balance of furniture in this space, and because the volume of the room is great, it looked more interesting to pool groups of pale forms and then off-set that arrangement with a single piece in a congruous scale but a more audacious colour,”Explains Adam, referring to the relationship between the REPOSE sofa and GLOOB chair. The seating areas are linked by a duo of 2 circular overlapping BURBUJA coffee tables with black steel bases and antique leathered marble tops.


圖片8.png

 

主套房臥室左邊的這個區域指定在一個光汞夏布墻紙和一個軟墊插圖床頭板和懸臂床基地海綠色花呢,重申了游泳池的屋頂甲板上通過很長的長廊窗口可見的生活空間。帶有深色染色框架的玻璃門通往一處面向景觀的長陽臺,陽臺上擺放著線軸形的café桌子,上面有古董皮革大理石臺面,類似于BERBUJA咖啡桌的翻版。


The main en-suite bedroom to the left of this area is appointed in a light mercury grass cloth wall paper and an upholstered inset headboard and cantilevered bed base in a sea green tweed that reiterates the sliver of swimming pool on the roof deck that is visible via a long clerestory window along the back of the living spaces. Glass doors with dark stained frames open onto a long balcony facing the view, arranged with bobbin shaped café tables with antique leathered marble tops, a similar rendition of the BERBUJA coffee tables.


圖片9.png

圖片10.png

 

屋頂甲板展示了一個完全由座位、休閑區和餐飲組成的世界,并邀請了一種非常社交的戶外方式,就像超級游艇的甲板一樣。 但隱私也是可能的,因為兩個帶有板條涼棚屋頂的 iroko 木涼亭可以通過謹慎的卷簾關閉以創建,即使在陽光照射或星空下也是如此。


The roof deck presents an entirely composed universe of seating, lounging, dining and invites a very social approach to alfresco, much like the deck of a super yacht. But privacy is possible too, as two iroko wood pavilions with slatted pergola roofs can be shuttered via discreet roller blinds to create, even under a sunlit or starry sky, moments of personal enclosure and relaxing seclusion.

 

圖片11.png


項目信息:

品牌:OKHA

設計團隊:Adam Court, Thomas Hinde, Amber Barnett

攝影師:Niel Vosloo


6376316768522697781229426.png

設計腕兒官方微信

010-88600030

 
OKHA相關案例
  • OKHA設計:LA CROIX


設計腕兒×地產商

www.plv9.com \ 關于設計腕兒 About us \ 聯系我們 Contact us \ 智囊團 Brainpower  \ 設計腕兒×地產商 Designwire×Land Baron \

京ICP備15003767號-1