墨西哥MT住宅設計/MT House

項目地點:墨西哥 | 2017-05-15 1233 6

        蒙特雷的GLR arquitectos建筑師事務所在墨西哥馬德雷山脈的山腳下建成了一座超過1200平方米的住宅項目。陡坡使人們在別墅里能夠欣賞到城市北部一覽無余的美景,以及高爾夫球場和其他綠地。設計方案是三層高的線性體量,以此確保別墅的所有區域都能得享這一福利。


MT 1.jpg


        位于人行道一層的頂層容納了休息室、圖書室、起居室和餐廳等社交區域,還有一個巨大的露臺。至于私人區域,附設早餐桌的家庭娛樂室、廚房和洗衣房也位于這一層。中間層有一間大的主臥,另外還有四間寬敞的房間是給孩子們和客人準備的。另外,這里還有一間小一點的家庭娛樂室和書房。最后是一樓,別墅的功能在這里得到了完善,這里有裝有家庭影院的大型娛樂房、葡萄酒窖、健身室、酒吧以及帶頂露臺,兩間完整的浴室可服務于游泳池。


MT 2.jpg


        在室外,游泳池與明鏡般的水面融為一體,旁邊還有一個開放式的小涼亭,里面有起居區、餐廳、酒吧和烤肉區,為休閑娛樂活動提供社交區域。一面高大的墻掩住了屋頂花園結構,完全以石板覆蓋,這是為了將建筑物與山脈的天然輪廓相融。



A property of great dimensions and a steep slope, grants us unmatched potential views towards the north of the city. A grand golf club in the foreground as well as other green areas of the city, are topped by the majestic “Cerro de Las Mitras”, a distinctive mitre-shaped mountain. The residential scheme is resolved in a linear way on its three levels, ensuring all areas of the house enjoy the previously described views.



On the top floor, at sidewalk level, social areas such as a foyer, library, guest living and dining, as well as a large terrace, take place. On this level there’s also a large garage for six cars, a large family room with a breakfast table, kitchen and laundry room. The middle floor holds a large master bedroom in addition to four spacious bedrooms for two boys and two girls with their corresponding jack and jill bathrooms. A small family room and an area destined for study are also located on this floor. Finally, one story below, the house’s program is completed with a large play room equipped with home-theater system, wine cellar, gym, bar and, covered terrace, as well as two complete bathrooms that serve the swimming pool.



In the exterior, said swimming pool merges with a water mirror that welcomes visitors, and is also complemented by a small open pavilion which works as a social area for recreational activities. With outdoor living, dining, bar and barbecue area, this outdoor pavilion is directly linked to the pool and roof garden. It’s worth mentioning this is no conventional roof garden, taking place simultaneously eight meters below street level and twelve meters above the lower street. The creation of this large cantilevered garden, meant a great engineering challenge. The large wall which hides the roof garden’s structure, is completely covered with flagstone in order to blend in with the mountain’s natural cut.


MT 9.jpg


Regarding the material palette for the house itself, white flattened walls, wood, Mirasema stone, glass walls and various elements of exposed steel were chosen. In the interior the materials that prevail are Santo Tomas marble and natural walnut wood. Due to the size of the house there are four vertical circulation options: the main staircase and an elevator for daily use; an outdoor path, made up of landscape steps and bodies of water that connect the guest entrance to the pool and garden area; and finally a large spiral staircase that descends from the service area on the top floor to the garden.



設計公司:GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

項目地:墨西哥 

項目時間:2012-2015

面積:1,900 M2

設計師:Gilberto L. Rodríguez

項目團隊:

Emmanuel Soto

Raúl Torres

Rafael Návar

Pamela Díaz de León

Oscar O Farrill

Gaby Gutiérrez

David Alatorre

Gilberto L. Rodrigue

墨西哥

\ GLR arquitectos

\ 設計總監

簡介 Introduction

  • 2630
  • 14
  • 5
  • 0

www.plv9.com \ 關于設計腕兒 About us \ 聯系我們 Contact us \ 智囊團 Brainpower  \ 設計腕兒×地產商 Designwire×Land Baron \

京ICP備15003767號-1